Jadłospis tygodniowy 01 - 05.06.2024r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata leśna/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/graham, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony (1,3,7,10)     

II ŚNIADANIE:  Pomarańcza, banan, jabłko, arbuz, woda mineralna                             

OBIAD:    Grochówka z majerankiem, kluski na parze z sosem truskawkowym, kompot jabłkowy (1,3,7,9)                                 

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata owocowa (1,3,7)

WTOREK

ŚNIADANIE:  Herbata leśna, płatki kukurydziane z mlekiem bułka kanapkowa z masłem i miodem (1,3,7)                                         

II ŚNIADANIE: Banan, arbuz, jabłko, świeżo wyciskany sok z marchewki, jabłka i pomarańczy

OBIAD:    Zupa kalafiorowa, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot jabłkowy (1,3,7,9)                                      

PODWIECZOREK: Ciasto bananowe, herbata malinowa (1,3,7)

ŚRODA

ŚNIADANIE:  Herbata z dzikiej róży/kakao, chleb pszenno-żytni/graham z masłem, ogórek, pomidor jajko, szynka, ser (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Jabłko, pomarańcza, arbuz, banan, żurawina, woda mineralna

OBIAD:              Zupa pomidorowa, pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy (1,3,7,9)     

PODWIECZOREK: Muffinki marchewkowe, herbata owocowa (1,3,7)

CZWARTEK 

ŚNIADANIE:    Herbata z cytryną/kakao, bułki maślane z masłem, dżemem truskawkowym i serkiem waniliowym (1,3,7,10)

II ŚNIADANIE: Arbuz, jabłko, banan, pomarańcza, woda mineralna

OBIAD:              Zupa krem z pora, pierś z kurczaka w płatkach, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Ciasto jabłkowe, herbata malinowa (1,3,7)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE:          Herbata leśna/kakao, chleb pszenno-żytni/graham z masłem, pasta jajeczno-porowa (1,3,7)                       

II ŚNIADANIE:       Pomarańcza, jabłko, banan, arbuz, woda mineralna

OBIAD:                  Żurek śląski, makaron z twarogiem, masłem i miodem, kompot śliwkowy (1,3,7,9)                

PODWIECZOREK: Lody waniliowe, chrupki kukurydziane, herbata owocowa (1,3,7)

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.Kiwi, jabłko, banan, woda minera