Jadłospis tygodniowy
15 – 19.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:  Herbata owocowa/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/graham z masłem i serkiem do smarowania, rzodkiewka (1,3,7)      

II ŚNIADANIE:  Jabłko, banan, kiwi, żurawina, woda mineralna                                                                   

OBIAD:        Zupa ziemniaczana, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym, kompot wiśniowy (1,3,7,9)                                                               

PODWIECZOREK: Koktajl bananowy, biszkopty, herbata malinowa (1,3,7)

WTOREK

ŚNIADANIE:    Herbata z dzikiej róży, zupa mleczna z kaszą manną, bułka kanapkowa z masłem (1,3,7)                                                                  

II ŚNIADANIE:    Kiwi, jabłko, banan, rodzynki, woda mineralna                  

OBIAD:          Zupa krem z pora, spaghetti z mięsem mielonym i sosem, kompot śliwkowy (1,3,7,9)                                                                             

PODWIECZOREK: Galaretkowa pianka, chrupki kukurydziane, herbata malinowa (1,3,7)

ŚRODA

ŚNIADANIE:      Herbata leśna/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/bułka kanapkowa z masłem, ser, szynka, ogórek, pomidor, jajko (1,3,7) 

II ŚNIADANIE:  Pomarańcza, kiwi, jabłko, banan, woda mineralna                     

OBIAD:          Zupa kalafiorowa z kaszą manną, potrawka z kurczaka, kasza kus-kus, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (1,3,7,9)               

PODWIECZOREK: Ciasto jabłkowe, herbata owocowa (1,3,7)

CZWARTEK

ŚNIADANIE:    Herbata leśna/kakao, bułka kanapkowa z dżemem truskawkowym i miodem (1,3,7)                                          

II ŚNIADANIE:  Banan, jabłko, kiwi, żurawina, woda mineralna                       

OBIAD:            Zupa szpinakowa, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki (1,3,7,9)                                     

PODWIECZOREK: Ciasto biszkoptowe, herbata malinowa (1, 3,7)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE:    Herbata z cytryną/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/graham z masłem  pasta z makreli (1,3,7)                                         

II ŚNIADANIE: Kiwi, jabłko, banan, woda mineralna

OBIAD:      Zupa jarzynowa, jajko w sosie śmietankowym, ziemniaki, marchewka na gęsto, kompot śliwkowy (1,3,7,9)                                    

PODWIECZOREK: Wafle tortowe z dżemem truskawkowym, herbata owocowa (1,3,7)   

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.Kiwi, jabłko, banan, woda mineralna