Jadłospis tygodniowy 11.12 - 15.12.2023r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną/kakao, chleb pszenno-żytni/bułka z masłem, omlet ze szczypiorkiem (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Pomarańcza, gruszka, jabłko, kiwi, banan, woda mineralna

OBIAD:  Zupa ziemniaczana na wywarze mięsnym, kluski na parze z sosem malinowym, kompot mirabelkowy (1,3,7,9)     

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, biszkopty, herbata owocowa (1,3,7)

WTOREK

ŚNIADANIE: Herbata leśna, zupa mleczna z lanym ciastem, chleb pszenno-żytni/graham z masłem (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Gruszka, pomarańcza, kiwi, jabłko, woda mineralna

OBIAD: Krupnik, zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, kompot jabłkowy (1,3,7)

PODWIECZOREK: Muffinki marchewkowe, herbata z dzikiej róży (1,3,7)

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata malinowa, bułka z masłem, miodem i dżemem truskawkowym  (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Pomarańcza, banan, kiwi, jabłko, gruszka, rodzynki, woda mineralna

OBIAD: Zupa z ryżem i warzywami, gulasz wieprzowy, kasza kus-kus, ogórek kiszony, kompot śliwkowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Andruty z nutellą, herbata owocowa (1,3,7)

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Herbata leśna/kakao, chleb pszenno-żytni/graham z masłem, parówki na ciepło (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Banan, jabłko, mandarynka, kiwi, żurawina, woda mineralna

OBIAD: Zupa ogórkowa, pierś z kurczaka w sosie porowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy (1,3,7)

PODWIECZOREK: Kisiel malinowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa (1,3,7)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata owocowa/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/bułka kanapkowa z masłem, pasta z tuńczyka (1,3,4,7)

II ŚNIADANIE: Jabłko, gruszka, banan, kiwi, woda mineralna

OBIAD: Żurek śląski, jajko w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot jabłkowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Ciasto czekoladowe, herbata porzeczkowa (1,3,7)

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.