Jadłospis tygodniowy
15 – 19.04.2024r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Herbata owocowa/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/graham z masłem i serkiem do smarowania, rzodkiewka (1,3,7)
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, kiwi, żurawina, woda mineralna
OBIAD: Zupa ziemniaczana, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym, kompot wiśniowy (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy, biszkopty, herbata malinowa (1,3,7)
WTOREK
ŚNIADANIE: Herbata z dzikiej róży, zupa mleczna z kaszą manną, bułka kanapkowa z masłem (1,3,7)
II ŚNIADANIE: Kiwi, jabłko, banan, rodzynki, woda mineralna
OBIAD: Zupa krem z pora, spaghetti z mięsem mielonym i sosem, kompot śliwkowy (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Galaretkowa pianka, chrupki kukurydziane, herbata malinowa (1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Herbata leśna/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/bułka kanapkowa z masłem, ser, szynka, ogórek, pomidor, jajko (1,3,7)
II ŚNIADANIE: Pomarańcza, kiwi, jabłko, banan, woda mineralna
OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną, potrawka z kurczaka, kasza kus-kus, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Ciasto jabłkowe, herbata owocowa (1,3,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Herbata leśna/kakao, bułka kanapkowa z dżemem truskawkowym i miodem (1,3,7)
II ŚNIADANIE: Banan, jabłko, kiwi, żurawina, woda mineralna
OBIAD: Zupa szpinakowa, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Ciasto biszkoptowe, herbata malinowa (1, 3,7)
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/graham z masłem pasta z makreli (1,3,7)
II ŚNIADANIE: Kiwi, jabłko, banan, woda mineralna
OBIAD: Zupa jarzynowa, jajko w sosie śmietankowym, ziemniaki, marchewka na gęsto, kompot śliwkowy (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Wafle tortowe z dżemem truskawkowym, herbata owocowa (1,3,7)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.Kiwi, jabłko, banan, woda mineralna