Jadłospis tygodniowy 20-24.03.2023r

ŚNIADANIE: Kakao/herbata truskawkowa, chleb z masłem, omlet ze szczypiorkiem(1,3,7)

II ŚNIADANIE: Żurawina, marchewka, woda mineralna

OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy, kluski na parze z polewą truskawkową, kompot mirabelkowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Biszkopt z owocami, herbata malinowa (1,3,7)

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, zupa mleczna z lanym ciastem, bułka kanapkowa z masłem (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Kiwi, gruszka, woda mineralna

OBIAD: Krupnik z warzywami, pieczone udka kurczaka, ziemniaki, surówka z selera,  kompot agrestowy (1,3,7)

PODWIECZOREK: Koktajl mleczno- bananowy, ciastka owsiane(1,3,7)

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem/herbata leśna, chleb graham/ pszenny z masłem, pasta jajeczna, ogórek zielony(1,3,7)

II ŚNIADANIE: Rodzynki, banan, woda mineralna

OBIAD: Krem marchewkowy, spaghetti z mięsem mielonym i sosem, kompot wiśniowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku, andruty, herbata leśna (1,3,7)

ŚNIADANIE: Kakao/herbata cytrynowa, tosty pszenne/ razowe z żółtym serem i szynką, ketchup  (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Banan, kiwi, woda mineralna

OBIAD: Zupa pomidorowa, gulasz wieprzowy, kasza kus- kus, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Andruty z kremem orzechowym, herbata z cytryną (1,3,7,8)

ŚNIADANIE: Kakao/herbata porzeczkowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta śledziowa z ogórkiem i cebulką (1,3,4,7)

II ŚNIADANIE: Jabłko, gruszka,  woda mienralna

OBIAD: Zupa ogórkowa, placki ziemniaczane z jogurtem, kompot wiśniowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, herbata malinowa  (1,3,7)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.