Jadłospis tygodniowy 28.11-02.12.2022r

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem/herbata leśna, chleb żytni/pszenny z masłem, pasta jajeczno- kiełbasiana, ogórek zielony (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Rodzynki, gruszka, woda mineralna

OBIAD: Zupa ziemniaczana na wywarze mięsnym, ryż na mleku z jabłkami, kompot wiśniowy  (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy, biszkopty, herbata malinowa (1,3,7)

ŚNIADANIE: Herbata z dzikiej róży, zupa mleczna z kaszą manną, bułka z masłem, banan (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Jabłko, pomarańcza, woda mineralna

OBIAD: Rosół z natką pietruszki, pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot mirabelkowy (1,3,7)

PODWIECZOREK: Andruty z kremem orzechowym, gruszka, kawa z mlekiem/ herbata owocowa (1,3,7,8)

ŚNIADANIE: Kakao/ herbata malinowa, chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, omlet ze szczypiorkiem, rzodkiewka (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Żurawina, kiwi, woda mineralna

OBIAD: Krem warzywny, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot agrestowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Mufinki marchewkowe, herbata z dzikiej róży (1,3,7)

ŚNIADANIE: Kakao/ herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarożku i zielonego ogórka (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Gruszka, marchewka, woda mineralna                     

OBIAD: Zupa z ryżem i warzywami, pieczeń rzymska, ziemniaki, buraczki czerwone, kompot truskawkowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Rurki z kremem śmietankowym, herbata cytrynowa (1,3,7)         

ŚNIADANIE: Kawa zbożowa z mlekiem/ herbata porzeczkowa, bułka maślana z serkiem waniliowym i dżemem truskawkowym (1,3,7)

II ŚNIADANIE: Winogrona, kiwi, woda mienralna                                      

OBIAD: Zupa pieczarkowa, filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami, herbata wiśniowa  (1,3,7)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.