PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata owocowa/kawa zbożowa z mlekiem, chleb pszenno-żytni/bułka kanapkowa z masłem, pasta z tuńczyka (1,3,4,7)
II ŚNIADANIE: Jabłko, gruszka, banan, kiwi, woda mineralna
OBIAD: Żurek śląski, jajko w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot jabłkowy (1,3,7,9)
PODWIECZOREK: Ciasto czekoladowe, herbata porzeczkowa (1,3,7)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.